Конференція «Програма професійної підготовки НАТО-Грузія: «Створення можливостей для належного управління». Досягнення реформування державної служби в Україні презентували на міжнародній конференції

11-12 березня 2014 року у м. Тбілісі (Грузія) відбулася міжнародна конференція «Програма професійної підготовки НАТО-Грузія: «Створення можливостей для належного управління».

Участь у заході взяли директор Офісу зв’язку НАТО в Грузії Уільям Лаху, директор програм співробітництва з політичних питань та політики безпеки НАТО Альберто Бін, менеджер Програми професійної підготовки в Грузії Марі Губашвілі, Голова Державної канцелярії Грузії Майя Тскітішвілі, Голова Бюро державної служби Єкатерина Кардава, британський спеціальний радник при Міністерстві оборони України Філ Джонс, менеджер Програми професійної підготовки в  Україні Керсті Келдер та інші представники НАТО, високопосадовці з Грузії, України та міжнародні експерти.

Від Нацдержслужби України участь у заході взяла директор Центру адаптації державної служби до стандартів Європейського Союзу Марина Канавець. У ході конференції вона презентувала основні досягнення реформування державної служби в Україні та співробітництва України з НАТО у рамках Програми Україна-НАТО з професійного розвитку цивільного персоналу сектору безпеки та оборони.

Метою конференції став обмін досвідом щодо впровадження зазначеної Програми, а також презентація результатів роботи у Грузії та Україні, визначення шляхів та методів досягнення її більшої ефективності в майбутньому.

Також під час конференції було розглянуто питання щодо реформування державної служби, запобігання корупції та посилення місцевого самоврядування для професійного розвитку державних службовців.

«Проведення таких конференцій є дуже важливим. Програма професійної підготовки забезпечує висококваліфікований персонал та його перепідготовку. Також дуже важливим сьогодні є участь у конференції представників з України. Ми обмінюємося досвідом одне з одним», - зазначив заступник міністра оборони Грузії Тамар Каросанідзе, який презентував результати реформ, проведених у сфері оборони.

ДОВІДКА

Програма Україна-НАТО з професійного розвитку цивільного персоналу сектору безпеки і оборони була започаткована у жовтні 2005 року під час Консультацій Україна–НАТО високого рівня (м. Вільнюс, Литва). Програма передбачає не лише практичну підготовку фахівців, але й конкретні фінансові внески з боку країн-членів Альянсу. Відповідно до рішення шостого засідання Комісії з питань партнерства України з Організацією Північноатлантичного договору Національне агентство України з питань державної служби визначене національним координатором Програми Україна-НАТО з професійного розвитку цивільного персоналу сектору безпеки і оборони, а також основним виконавцем заходів з виконання Програми Україна-НАТО з професійного розвитку цивільного персоналу сектору безпеки і оборони.

Актуально? Розкажіть друзям!

Підписатися на новини