Міжнародний круглий стіл «Гендерна рівність та рівні відносини в секторі безпеки і оборони України – сучасність та майбутнє»

02 жовтня 2014 року у приміщенні Національного агентства України з питань державної служби в рамках Програми Україна-НАТО з професійного розвитку цивільного персоналу сектору безпеки і оборони відбувся міжнародний круглий стіл «Гендерна рівність та рівні відносини в секторі безпеки і оборони України – сучасність та майбутнє». Захід ініційовано Офісом зв’язку НАТО в Україні спільно з Нацдержслужбою України та Міністерством оборони України.

Метою міжнародного круглого столу є обговорення механізму реалізації гендерної політики в Україні та країнах Європейського Союзу. Учасники заходу мають можливість розглянути питання рівноправності жінок та чоловіків у сфері державного управління України, зокрема у секторі безпеки і оборони, а також ознайомитися з кращим європейським досвідом реалізації гендерної політики.

З вітальною промовою виступив Голова Національного агентства України з питань державної служби Костянтин Ващенко, який наголосив на актуальності проведення даного заходу та зазначив, що впровадження гендерних підходів у діяльність органів державної влади та органів місцевого самоврядування сприятиме запровадженню європейських стандартів забезпечення рівних прав та можливостей жінок і чоловіків в усіх сферах суспільного життя.

Крім того, зі вступним словом виступили керівник Головного департаменту зовнішньої політики та європейської інтеграції Адміністрації Президента України Ігор Жовква, заступник Голови Комітету Верховної Ради України з питань прав людини, Голова підкомітету з питань гендерної рівності Ірина Луценко, керівник Програми Україна-НАТО при Офісі зв’язку НАТО в Україні Керсті Келдер та представник Департаменту кадрової політики Міністерства оборони України Олександр Нікітченко.

У заході взяли участь представники Адміністрації Президента України, Секретаріату Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини, посольств країн-членів ЄС, представники спеціальної моніторингової місії ОБСЄ в Україні, Женевського центру демократичного контролю над збройними силами (DCAF), Офісу зв’язку НАТО в Україні, центральних органів виконавчої влади, вищих навчальних закладів України та міжнародних організацій.

Фотогалерея

 

 

Довідково

Програма Україна-НАТО з професійного розвитку цивільного персоналу сектору безпеки і оборони була започаткована у жовтні 2005 року під час консультацій Україна–НАТО високого рівня (м. Вільнюс, Литва). Програма Україна – НАТО передбачає не лише практичну підготовку фахівців, але й конкретні фінансові внески з боку країн-членів Альянсу. 25 грудня 2012 року відповідно до рішення шостого засідання Комісії з питань партнерства України з Організацією Північноатлантичного договору Національне агентство України з питань державної служби визначене національним координатором, а також основним виконавцем заходів з виконання Програми Україна – НАТО.

Актуально? Розкажіть друзям!

Підписатися на новини