Впровадження європейських стандартів у державну систему статистики за допомогою інструмента Twinning

 17 лютого 2015 року у приміщенні Держстату України відбулося чергове засідання наглядової ради проекту Twinning «Сприяння процесам удосконалення Державної служби статистики України з метою покращення її потенціалу та продукції», який впроваджується спільно із Статистичною службою Данії та Національним інститутом статистики і економічних досліджень Франції.

Із вітальною промовою виступила керівник проекту від України Наталія Власенко, яка подякувала європейським експертам за можливість використання міжнародного досвіду щодо удосконалення державної системи статистики. У свою чергу, керівник проекту від Королівства Данія Йеспер Елемозе Йенсен наголосив на значному прогресі процесу реалізації проекту та високому рівні взаємодії між партнерами.

Учасники засідання обговорили стан досягнення запланованих результатів проекту та результати місій експертів, які відбулися протягом серпня – листопада 2014 року.  Крім того, постійний радник проекту Ірина Бернштайн окреслила заходи, передбачені планом реалізації проекту протягом звітного періоду, а також представила плани щодо подальшої діяльності проекту.

У заході також взяли участь молодший керівник проекту від Французької Республіки Домініка Франсо, партнер постійного радника проекту Юлія Музиченко та координатор проекту від Представництва ЄС в Україні Філіп Бертран.

Від Центру адаптації державної служби до стандартів Європейського Союзу участь у заході взяв завідувач сектору проектів міжнародного співробітництва відділу управління проектами Артем Тахтаров.

 

Довідково: З 2005 року відповідно до Указу Президента України від 06 жовтня 2005 року № 1424/2005 «Питання забезпечення впровадження програми Twinning в Україні» Нацдержслужба України спрямовує та координує діяльність з підготовки та реалізації програми Twinning в Україні. Крім того, Нацдержслужба є координатором інструмента інституційної розбудови TAIEX та програми CIB згідно з відповідними нормативно-правовими актами. З метою належної координації інструментів Twinning, TAIEX та програми CIB було створено Адміністративний офіс програми Twinning в Україні, функції якого виконує Центр адаптації державної служби до стандартів Європейського Союзу.

 

 

 

Актуально? Розкажіть друзям!

Підписатися на новини