Відбулося засідання наглядової ради проекту Twinning для Міністерства інфраструктури України

 22 квітня 2015 року у приміщенні Мінінфраструктури України відбулося засідання наглядової ради проекту Twinning «Інституційна підтримка Мінінфраструктури України щодо підвищення ефективності та конкурентоспроможності залізничного транспорту в Україні». Проект впроваджується спільно з Міністерством транспорту та громадських робіт Іспанії та Міністерством транспорту, будівництва та морського господарства Польщі.

Метою проекту є підтримка Мінінфраструктури України щодо підвищення ефективності державного управління залізничним транспортом в Україні та сприяння розвитку конкурентного середовища для приватних та юридичних осіб, що діють на ринку залізничного транспорту.

У вітальній промові керівник проекту від Мінінфраструктури України Микола Снітко висловив подяку за надану можливість у використанні міжнародного досвіду щодо удосконалення роботи залізничного транспорту. У свою чергу керівник проекту від Королівства Іспанія  Матільде Фернандез Бальбін висловила готовність з боку європейської сторони й надалі сприяти реалізації проекту.

Постійний радник проекту Хосе Саміно Наво представив на розгляд наглядової ради квартальний звіт проекту, а також окреслив плани на наступний звітній період. На додаток учасники заходу узгодили питання щодо проведення наступного засідання наглядової ради.

У засіданні також взяли участь заступник молодшого керівника проекту від Республіки Польща Іренеуш Майхер та партнер постійного радника проекту Олександр Федоренко. Від Представництва Європейського Союзу участь у заході взяла координатор проектів у сфері транспорту Світлана Дідківська.

Від Центру адаптації державної служби до стандартів Європейського Союзу участь у заході взяв завідувач сектору проектів міжнародного співробітництва відділу управління проектами Артем Тахтаров.

 Довідково: З 2005 року відповідно до Указу Президента України від 06 жовтня 2005 року № 1424/2005 «Питання забезпечення впровадження програми Twinning в Україні» Нацдержслужба України спрямовує та координує діяльність з підготовки та реалізації програми Twinning в Україні. Крім того, Нацдержслужба є координатором інструмента інституційної розбудови TAIEX та програми CIB згідно з відповідними нормативно-правовими актами. З метою належної координації інструментів Twinning, TAIEX та програми CIB було створено Адміністративний офіс програми Twinning в Україні, функції якого виконує Центр адаптації державної служби до стандартів Європейського Союзу.

 

 

 

Актуально? Розкажіть друзям!

Підписатися на новини