Відбулося засідання з відбору партнерів для реалізації проекту Twinning для Державної фіскальної служби України

23 червня 2015 року в Представництві Європейського Союзу в Україні відбулося засідання з відбору проектних пропозицій від країн-членів ЄС, які виявили бажання стати партнерами Державної фіскальної служби України (далі – ДФС України) у реалізації проекту Twinning «Підтримка Державної фіскальної служби України у розвитку інтегрованого управління кордонами».

Впровадження проекту передбачає створення засад для здійснення ефективного управління кордонами, що забезпечить високу безпеку на міжнародних кордонах, дозволить зменшити транскордонну злочинність та встановить відповідний баланс між безпекою та спрощенням процедур торгівлі.

У ході зустрічі було розглянуто пропозиції щодо потенційного партнерства в рамках проекту Twinning, які були отримані від консорціуму країн у складі Фінляндської Республіки, Угорщини та Федеративної Республіки Німеччини, Республіки Польща і Литовської Республіки.

У засіданні взяли участь Надзвичайний і Повноважний Посол Федеративної Республіки Німеччина Крістоф Вайль, генеральний директор митниці Фінляндії Антті Хартікайнен, представники посольств Республіки Польща та Литовської Республіки в Україні, представники ДФС України та Представництва Європейського Союзу в Україні.

Від Центру адаптації державної служби до стандартів Європейського Союзу участь у засіданні взяла Назаренко Вікторія, головний консультант сектору проектів у сфері адміністративної реформи,Sigma  та CIB відділу управління проектами.

Довідково: З 2005 року відповідно до Указу Президента України від 06.10.2005 № 1424/2005 «Питання забезпечення впровадження програми Twinning в Україні» Нацдержслужба України спрямовує та координує діяльність з підготовки та реалізації програми Twinning в Україні. Крім того, Нацдержслужба є національним координатором інструменту інституційної розбудови TAIEX та програми CIB згідно з відповідними нормативно-правовими актами.

Актуально? Розкажіть друзям!

Підписатися на новини