Відбулося засідання Організаційного комітету з впровадження Курсу з питань оборони і безпеки для керівного складу органів державної влади України

07 липня 2015 року в Національному агентстві України з питань державної служби відбулося засідання Організаційного комітету з впровадження Курсу з питань оборони і безпеки для керівного складу органів державної влади України (далі - Курс).

У вступному слові Голова Нацдержслужби Костянтин Ващенко наголосив на важливості започаткування Курсу в контексті реформування національної системи безпеки і оборони України, що є одним із пріоритетних напрямів передбачених Угодою про асоціацію між Україною та Європейським Союзом та Стратегією сталого розвитку «Україна – 2020».

В свою чергу керівник Програми Україна-НАТО Ове Уруп-Медсен зазначив, що реалізація зазначеного Курсу стане черговим впевненим кроком на шляху поглиблення співробітництва України з НАТО. Крім того було висловлено підтримку українській стороні у сприянні впровадження Курсу на основі міжнародного досвіду, зокрема, Естонії, Данії, Фінляндії, Грузії.

Директор Центру адаптації державної служби до стандартів Європейського Союзу Марина Канавець презентувала присутнім Концепцію та План підготовки до реалізації Курсу з питань оборони і безпеки для керівного складу органів державної влади України.

До складу Організаційного комітету увійшли представники Апарату Ради національної безпеки і оборони України, Міністерства оборони України, Адміністрації  Державної прикордонної служби України, Служби безпеки України, Державної служби України з надзвичайних ситуацій, Національної академії державного управління при Президентові України, Національного університету оборони України імені Івана Черняховського, Школи вищого корпусу державної служби та представники Центру адаптації державної служби до стандартів Європейського Союзу.

Довідково:

Курс з питань оборони і безпеки для керівного складу органів державної влади України впроваджується у рамках Програми Україна-НАТО з професійного розвитку цивільного персоналу сектору безпеки і оборони, яка була започаткована у жовтні 2005 року під час Консультацій Україна–НАТО високого рівня (м. Вільнюс, Литва).

Впровадження Курсу з питань оборони і безпеки для керівного складу органів державної влади України в рамках Програми Україна-НАТО з питань професійної підготовки цивільного персоналу сектору безпеки і оборони України здійснюється відповідно до пункту 1.7 розділу І Указу Президента України від 23 квітня 2015 року № 238/2015 «Про затвердження Річної національної програми співробітництва Україна – НАТО на 2015 рік».

Актуально? Розкажіть друзям!

Підписатися на новини