Відбулась узгоджувальна нарада щодо погодження проекту Робочого плану діяльності програми SIGMA в Україні на липень 2015 року – грудень 2016 року

24 липня 2015 року у приміщенні Нацдержслужби відбулась узгоджувальна нарада щодо погодження проекту Робочого плану діяльності програми SIGMA в Україні на липень 2015 року – грудень 2016 року.

На виконання завдань, визначених Угодою про асоціацію між Україною, Програмою діяльності Кабінету Міністрів України, та Стратегією сталого розвитку «Україна – 2020» було підписано Меморандум взаєморозуміння між Урядом України та Організацією економічного співробітництва та розвитку щодо поглиблення співробітництва. Програма OECD/SIGMA у рамках реалізації положень Меморандуму розробила та надала українській стороні для погодження проекту Робочого плану діяльності програми SIGMA в Україні на липень 2015 року – грудень 2016 року.

Метою зустрічі було обговорення пропозицій щодо проекту Робочого плану діяльності програми SIGMA в Україні, наданих від представників заінтересованих державних органів за такими напрямами як: регуляторна реформа, управління державним бюджетом, розроблення та узгодження державної політики, реформа системи державного управління, надання послуг підприємствам та громадянам, територіальне управління та регіональний розвиток, заклади юстиції, державні закупівлі.

За результатами узгоджувальної наради проект Робочого плану діяльності програми SIGMA в Україні на липень 2015 року – грудень 2016 року взято за основу.

У робочій зустрічі взяли участь представники Секретаріату Кабінету Міністрів України, Міністерства фінансів України, Міністерства економічного розвитку і торгівлі України, Антимонопольного комітету України, Державного агентства з питань електронного урядування та Державної регуляторної служби України, Національного агентства України з питань державної служби та Центру адаптації державної служби до стандартів Європейського Союзу.

Довідково:

Програма SIGMA (Support for Improvement in Governance and Management – Програма підтримки вдосконалення врядування та менеджменту) – один з найпрестижніших аналітичних центрів Європейського Союзу, створений в 1992 році за ініціативи Організації економічного співробітництва та розвитку та Європейського Союзу. Метою започаткування даної програми стала потреба надання допомоги країнам Центральної та Східної Європи в модернізації їх систем державного управління. Вказана програма відіграє ключову роль у підготовці країн-кандидатів до вступу до Європейського Союзу.

Національне агентство України з питань державної відповідно до Плану дій щодо поглиблення співробітництва між Україною та Організацією економічного співробітництва та розвитку на 2013-2016 роки, затвердженого розпорядженням Кабінету Міністрів України від 06 лютого 2013 року № 132-р, здійснює координацію співробітництва в рамках виконання програми OECD/SIGMA.

 

 

Актуально? Розкажіть друзям!

Підписатися на новини