Відбулось розширене засідання Координаційної групи з питань реалізації Програми Україна-НАТО з професійного розвитку цивільного персоналу сектору безпеки і оборони

15 вересня 2015 року в Національному агентстві України з питань державної служби відбулось розширене засідання Координаційної групи з питань реалізації Програми Україна-НАТО з професійного розвитку цивільного персоналу сектору безпеки і оборони (далі - Програма).

Метою зазначеного засідання було обговорення стану реалізації Програми у 2015 році та питання впровадження Курсу з питань оборони і безпеки для керівного складу органів державної влади України (далі - Курс).

Голова Нацдержслужби Костянтин Ващенко привітав учасників засідання, підкреслив важливість взаємовигідного партнерства Нацдержслужби з Програмою і зазначив, що в рамках виконання Річної національної програми співробітництва Україна - НАТО на 2015 рік, затвердженої Указом Президента України від 23 квітня 2015 року № 238/ 2015 було проведено ряд комунікативних заходів спрямованих на підвищення кваліфікації державних службовців та посадових осіб місцевого самоврядування з мовної підготовки, європейської інтеграції та євроатлантичного співробітництва, а також з питань антикорупційного законодавства. Разом з тим, було окреслено основні досягнення в рамках реалізації Програми впродовж І-ІІ кварталів 2015 року.

У вступному слові представник Штаб-квартири НАТО у м. Брюссель Марі Томінгас підкреслила готовність сприяти подальшій реалізації Програми в Україні.

Керівник Програми Ове Уруп-Медсен представив результати впровадження Програми у ІІІ кварталі 2015 року та стан реалізації заходів у IV кварталі 2015 року, визначив основні проблемні питання та можливі шляхи їх вирішення, що сприятиме ефективній реалізації Програми у майбутньому та впровадженню сталих реформ сектору безпеки і оборони. Разом з тим, було представлено проект Плану заходів з реалізації Програми на 2016 рік, розробленого на основі пропозицій, отриманих від органів державної влади, вищих навчальних закладів та наукових установ, залучених до реалізації Програми. Учасники засідання також долучились до обговорення заходів з реалізації Програми на ІV квартал 2015 року.

Cпеціальний радник Великобританії при Міністерстві оборони України Філ Джонс підкреслив важливість співробітництва України з Програмою та запропонував скористатися провідним досвідом Великобританії у здійсненні реформ шляхом залучення кращих фахівців та експертів до реалізації заходів, передбачених Програмою.

Під час розгляду питання підготовки до впровадження Курсу в рамках Програми, директор Центру адаптації державної служби до стандартів Європейського Союзу Марина Канавець поінформувала про стан підготовки та впровадження Курсу, зокрема окреслила основні заходи та кроки, здійснені в рамках його впровадження.

За результатами робочого засідання учасниками були досягнуті домовленості щодо необхідності доопрацювання концепції Курсу, визначення його тематичного наповнення. Крім того було прийнято рішення щодо відтермінування впровадження Курсу на 2016 рік.

У заході взяли участь представники Офіс зв’язку НАТО в Україні, Адміністрації Президента України, Апарату Ради національної безпеки і оборони України, Міністерства оборони України, Дипломатичної академії України, Міністерства закордонних справ України, Державної служби України з надзвичайних ситуацій, Управління державної охорони України, Служби безпеки України, Національної гвардії України, Національної академії державного управління при Президентові України, Школи вищого корпусу державної служби та вищих навчальних закладів.

Від Центру адаптації державної служби до стандартів Європейського Союзу у заході взяли участь начальник експертно-аналітичного відділу Іван Рощин, начальник відділу управління проектами Сергій Копань, завідувач сектору проектів міжнародного співробітництва Інна Бєлобратова, завідувач сектору галузевої експертизи експертно-аналітичного відділу Катерина Ткаченко.

 

 

Довідково:

Програма Україна-НАТО з професійного розвитку цивільного персоналу сектору безпеки і оборони була започаткована у жовтні 2005 року під час Консультацій Україна–НАТО високого рівня (м. Вільнюс, Литва). Програма передбачає не лише практичну підготовку фахівців, але й конкретні фінансові внески з боку країн-членів Альянсу. Відповідно до рішення шостого засідання Комісії з питань партнерства України з Організацією Північноатлантичного договору Нацдержслужбу визначено національним координатором та основним виконавцем заходів з виконання Програми.

Актуально? Розкажіть друзям!

Підписатися на новини