Наглядова рада проекту Twinning для державної служби інтелектуальної власності України

24 вересня 2015 року, у приміщенні Державної служби інтелектуальної власності України (далі – ДСІВ) відбулося шосте засідання наглядової ради проекту Twinning «Посилення правової охорони та захисту прав інтелектуальної власності в Україні».

Проект впроваджується ДСІВ спільно з Іспанським відомством з питань патентів та торговельних марок і Відомством з питань патентів та торговельних марок Данії. Проект передбачає проведення аналізу деяких законодавчих актів України у сфері інтелектуальної власності щодо їх відповідності законодавству ЄС, проведення тренінгів та низки навчальних програм для співробітників ДСІВ.

Метою робочого засідання був огляд діяльності та заходів, які відбулися за останній звітний період. У вітальній промові керівник проекту від органу-бенефіціара Алла Жарінова подякувала європейським експертам за допомогу у процесі розробки низки законодавчих актів України у сфері інтелектуальної власності та зосередила увагу на проблемних моментах, які виникають під час імплементації проекту. Керівник проекту від Королівства Іспанія Крістіна Фернандез прокоментували поточну ситуацію щодо імплементації необхідних законів у сфері інтелектуальної власності.

Крім того, в ході наглядової ради було обговорено можливість продовження проекту Twinning з метою досягнення обов’язкових результатів.

У робочій зустрічі взяли участь представники Представництва Європейського Союзу в Україні, Міністерства економічного розвитку і торгівлі України, Вищого господарського суду України.

Від Центру адаптації державної служби до стандартів Європейського Союзу участь у заході взяли участь начальник відділу управління проектами Сергій Копань та заступник начальника відділу управління проектами Юлія Василько.

Довідково: з 2005 року відповідно до Указу Президента України від 06 жовтня 2005 року № 1424/2005 «Питання забезпечення впровадження програми Twinning в Україні» Нацдержслужба України спрямовує та координує діяльність з підготовки та реалізації програми Twinning в Україні. Крім того, Нацдержслужба України є координатором інструмента інституціональної розбудови TAIEX.

Актуально? Розкажіть друзям!

Підписатися на новини