Офіційне закриття проекту Twinning для Міністерства інфраструктури України

10 грудня 2015 року у приміщенні Міністерства інфраструктури України відбулася заключна конференція з нагоди офіційного закриття проекту Twinning «Надання інституційної підтримки Міністерству інфраструктури України з питань підвищення ефективності роботи та конкурентоспроможності залізничного транспорту в Україні». Проект впроваджувався спільно з Міністерством транспорту і громадських робіт Іспанії, а також Міністерством транспорту, будівництва і морського господарства Польщі і тривав 27 місяців.

Мета проекту полягала у підвищенні ефективності роботи і конкурентоспроможності залізничного транспорту України шляхом покращення державного управління залізничною галуззю і комерційною структурою управління.

Заключну конференцію відкрив керівник проекту від України, заступник Міністра інфраструктури Микола Снітко, який подякував усім членам команди за плідну співпрацю і запевнив, що напрацювання проекту будуть впроваджуватись надалі, а також висловив сподівання на подальшу співпрацю у рамках нового проекту у сфері безпеки залізничного транспорту. З вітальними промовами також виступили Посол, Голова Представництва ЄС в Україні Ян Томбінскі,Посол Королівства Іспанії Херардо Анхель Бугайо Оттоне, Посол Республіки Польща Генрік Літвін, заступник Міністра інфраструктури Оксана Рейтер, керівник проекту від країни-члена ЄС Матільде Фернандез Балбін, заступник молодшого керівника проекту Іренеуш Майхер   та член Правління ПАТ «Українська залізниця» Євген Кравцов.

В ході зустрічі постійний радник проекту Хосе Антоніо Саміно Наво презентував загальні результати реалізації проекту, а також представив основні напрацювання і досягнення в контексті реалізації кожного з компонентів проекту.

У заході також взяли участь представники Міністерства інфраструктури України, ПАТ «Українська залізниця» та координатор проектів у сфері транспорту Представництва Європейського Союзу в Україні Світлана Дідківська.

Від Центру адаптації державної служби до стандартів Європейського Союзу участь у заході приймала головний консультант сектору координації Twinning відділу управління проектами Олеся Воронюк.  

 

Довідково: з 2005 року відповідно до Указу Президента України від 06 жовтня 2005 року № 1424/2005 «Питання забезпечення впровадження програми Twinning в Україні» Нацдержслужба України спрямовує та координує діяльність з підготовки та реалізації програми Twinning в Україні. Крім того, Нацдержслужба є координатором інструмента інституційної розбудови TAIEX та програми CIB згідно з відповідними нормативно-правовими актами. З метою належної координації інструментів Twinning, TAIEX та програми CIB було створено Адміністративний офіс програми Twinning в Україні, функції якого виконує Центр адаптації державної служби до стандартів Європейського Союзу.

Актуально? Розкажіть друзям!

Підписатися на новини