Повідомлення
  • Simple Image Gallery Pro Notice: Joomla!'s /cache folder is not writable. Please correct this folder's permissions, clear your site's cache and retry.

Відбулася експертна місія TAIEX представників Естонського центру реєстрів та інформаційних систем (RIK) до України

10 – 11 березня 2016 року у приміщенні Національного агентства України з питань державної служби за підтримки Представництва Європейського Союзу в Україні розпочалася дводенна експертна місія TAIEX представників Естонського Центру реєстрів та інформаційних систем (RIK) до України. 

Метою експертної місії є обговорення питань щодо запровадження єдиного веб-ресурсу оприлюднення інформації про вакантні посади державної служби та оголошень про проведення конкурсу відповідно до Закону України «Про державну службу» (від 10 грудня 2015 року № 889-VIII). 

Зі вступною промовою виступив Голова Національного агентства України з питань державної служби Костянтин Ващенко, який привітав учасників заходу та окреслив загальну ситуацію і ключові потреби у сфері реформування державної служби, зокрема створення автоматизованої системи управління людськими ресурсами. 

У свою чергу, директор Департаменту міжнародних відносин Естонського Центру реєстрів та інформаційних систем Катлін Каттаі висловила подяку та готовність до подальшої плідної співпраці у процесі створення автоматизованої системи управління людськими ресурсами на державній службі, а також коротко представила основні функції і повноваження Міністерства юстиції Естонської Республіки та безпосередньо Естонського Центру реєстрів та інформаційних систем. 

Крім того, у рамках експертної місії представники Нацдержслужби презентували досвід України з питань функціонування автоматизованої системи, а також кадрового обліку відповідно до Закону України «Про державну службу» (від 10 грудня 2015 року № 889-VIII). 

Водночас, протягом першого дня місії відбулась робоча зустріч експертів Естонського Центру реєстрів та інформаційних систем із працівниками Міністерства фінансів України у ході якої було обговорено питання інституційного регулювання обліку оплати праці державних службовців. 

Впродовж другого дня експертної місії директор Департаменту правоохоронних інформаційних систем Естонського Центру реєстрів та інформаційних систем Евар Сомер представив та детально розповів учасникам заходу систему управління людськими ресурсами на державній службі в Естонській Республіці. Крім того, учасниками заходу було обговорено особливості ведення автоматизованих, електронних систем діловодства, документообігу та цифрового підпису. 

В експертній місії TAIEX участь взяли представники Естонського Центру реєстрів та інформаційних систем, керівник сектору «Реформа державного управління» Представництва Європейського Союзу в Україні Володимир Кондрачук, європейський експерт з питань впровадження реформи державного управління Байба Петерсоне, радник з питань стратегічного управління Консультативної місії ЄС Лайді Сурва, директор Департаменту роботи з персоналом та організаційного розвитку Микола Осійчук та директор Департаменту видатків бюджету органів влади Міністерства фінансів України Людмила Рожкова, а також представники Нацдержслужби та Центру адаптації державної служби до стандартів Європейського Союзу.

Актуально? Розкажіть друзям!

Галерея зображень

{gallery}1887{/gallery}

Підписатися на новини