Повідомлення
  • Simple Image Gallery Pro Notice: Joomla!'s /cache folder is not writable. Please correct this folder's permissions, clear your site's cache and retry.

Розпочалась місія експертів програми SIGMA до України з метою обговорення проектів підзаконних нормативно-правових актів до Закону України «Про державну службу»

З 15 по 18 березня 2016 року з візитом в Україні перебуває чергова місія експертів програми SIGMA.

Експертну місію організовано Нацдержслужбою за підтримки Представництва Європейського Союзу в Україні з метою обговорення проектів підзаконних нормативно-правових актів до Закону України «Про державну службу» від 10 грудня 2015 року № 889-VIII.

Голова Нацдержслужби Костянтин Ващенко привітав учасників заходу та зазначив, що Закон України «Про державну службу» було розроблено у відповідності до кращих європейських стандартів та принципів з урахуванням коментарів експертів програми SIGMA. Таким чином, з метою забезпечення ефективного впровадження Закону України «Про державну службу» було прийнято рішення щодо необхідності залучення експертно-консультаційної підтримки програми SIGMA до процесу підготовки нормативно-правових актів.

У свою чергу, головний радник програми SIGMA з питань організації та функціонування державного управління Войцех Зелінські представив експертів програми SIGMA  та висловив готовність до подальшої ефективної співпраці.

У ході робочого засідання було обговорено загальні коментарі до проектів підзаконних нормативно-правових актів до Закону України «Про державну службу» щодо Комісії з питань вищого корпусу державної служби та критеріїв визначення посад, які виконують функції з обслуговування. Після представлення основних коментарів учасники експертної місії перейшли до постатейного обговорення проектів нормативно-правових актів з метою узгодження їх змістового наповнення.

У робочому засіданні взяли участь експерти програми SIGMA Анке Фрайберт, Роберт Бартольд та Александра Богуш, а також представники Секретаріату Кабінету Міністрів України, Представництва ЄС в Україні, Міністерства економічного розвитку і торгівлі України, Міністерства фінансів України, Міністерства юстиції України та Нацдержслужби.

Від Центру адаптації державної служби до стандартів Європейського Союзу участь у заході взяли директор Марина Канавець та завідувач сектору проектів міжнародного співробітництва відділу управління проектами Інна Бєлобратова.

Довідково: програма SIGMA (Support for Improvement in Governance and Management – програма підтримки вдосконалення врядування та менеджменту) – один з найпрестижніших аналітичних центрів Європейського Союзу, створений за ініціативи Організації економічного співробітництва та розвитку та Європейського Союзу. Метою започаткування даної програми стала потреба у наданні допомоги країнам Центральної та Східної Європи з модернізації їх систем державного управління. Вказана програма відіграє ключову роль у підготовці країн-кандидатів до вступу у Європейський Союз.

Допомога програми SIGMA у сфері модернізації системи державної адміністрації може надаватися шляхом:

- здійснення аналізу адміністративних структур;

- розробки та впровадження реформ адміністративної системи;

- здійснення аналізу запропонованих законопроектів та програм;

- організації навчання та обміну інформацією;

- підготовки планів технічної допомоги.

Актуально? Розкажіть друзям!

Галерея зображень

{gallery}1889{/gallery}

Підписатися на новини