Протягом 11-13 лютого 2018 року у місті Дубаі відбувається Всесвітній Урядовий Саміт

Захід проводиться вже вшосте за ініціативи Уряду Об’єднаних Арабських Еміратів та об'єднує лідерів державного та приватного секторів, а також міжнародних лідерів.

Тема цьогорічної зустрічі – формуючи майбутнє урядування. Учасники в насичених діалогах, дискусіях обговорюють питання пошуку шляхів вдосконалення діяльності урядів заради покращення життя кожної людини, а не лише заради покращення показників економічного зростання. Серед ключових промовців на форумі – прем`єр-міністри Індії, Франції, ОАЕ, а також Кристін Лагард (Світовий банк), Клаус Шваб (Давоський економічний форму), Ангел Гуррія (генеральний секретар OECD), Френсіс Фукуяма та інші відомі державні та громадські діячи, науковці.

Менше управління, а більше врядування, що передбачає включеність усіх у процес вироблення дієвих політик, рішень, де б головним мірилом успіху та результативності публічного управління стало б благополуччя людей. За наявних технологій і передусім, інформаційних постають нові виклики перед публічним управлінням та врядуванням на різних рівнях – від однієї маленької громади до міжнародної спільноти. Іновації, новітні технології мають слугувати, в першу чергу, задля упередження бідності, доступу до освіти. Дієвість урядування та врядування в значній мірі залежить від сильних інститутцій та лідерства.

У роботі Саміту на запрошення Уряду ОАЕ бере участь делегація України у складі голови НАДС Костянтина ВАЩЕНКА та першого заступника голови НАДС Володимира КУПРІЯ.

«Зміст обговорень, дискусій та презентацій на цьому заході підтверджує актуальність тієї роботи, що здійснює Уряд України з реформування державного управління та державної служби. І в той же час головною метою будь-яких реформ має стати підвищення доброботу людини, створення можливостей для її як професійної, так і соціальної самореалізації. В сучасному світі конкурентоздатними можуть тільки ті держави, в яких розбудовують міцні державні інститути та у яких політика формується та реалізується на засадах верховнества права, інклюзивності», - зазначає Костянтин Ващенко.

Під час перебування на форумі також відбулася низка ділових зустрічей з представниками урядових інституцій та посольства України в ОАЕ, в ході яких обговорено низка питань співпраці з в сфері реформування державної служби. Фінансування участі української делегації в роботі Саміту здійснено повністю за рахунок приймаючої сторони.

Актуально? Розкажіть друзям!

Підписатися на новини