Призначено Урядову уповноважену з питань гендерної політики

Кабінет Міністрів України призначив на посаду Урядової уповноваженої з питань гендерної політики Катерину Левченко.

Цю посаду запроваджено Кабінетом Міністрів України 7 червня 2017 року. У грудні Катерина Левченко стала переможницею відповідного конкурсу.

Основними завданнями Урядової уповноваженої стане координація роботи в гендерному напрямі всіх міністерств і державних органів, контроль дотримання Урядом принципу гендерної рівності, допомога в розробці державних програм із питань гендерної рівності, співпраця з міжнародними організаціями та громадянським суспільством.

Одним із найважливіших аспектів роботи буде контроль за виконанням Україною резолюції Ради безпеки ООН 1325 «Жінки, мир, безпека», мета якої – вирішення гендерних питань на всіх етапах мирного процесу, включаючи підтримку миру, миробудівництво і постконфліктне відновлення.

Робота гендерного уповноваженого скеровується профільним Віце-прем’єр-міністром. КМУ торік уперше в історії українських урядів визначив гендерну рівність одним зі своїх пріоритетів, поклавши обов’язки з реалізації державної політики у цій сфері на Віце-прем’єр-міністра з питань європейської та євроатлантичної інтеграції. Іванна Климпуш-Цинцадзе, яка обіймає цю посаду, зазначила, що, нарешті, в Україні з’явилася повноцінна інституція для цілеспрямованого виконання численних задач у сфері гендерної рівності, впровадження вже існуючих напрацювань та надання системності цьому процесу.

«Вітаю пані Катерину, бажаю успіху, сил та обіцяю свою повну підтримку в складній, але дуже важливій праці. Нам потрібно змінювати не лише процедури, правила і законодавство, а й ставлення суспільства та навіть представників влади до питань рівноправності», - зазначила Іванна Климпуш-Цинцадзе.

Катерина Левченко має 20-річний досвід роботи у сфері захисту прав людини, зокрема, у гендерних питаннях. Із 1999 року очолює Міжнародний жіночий правозахисний центр «Ла Страда-Україна». Із 2004 по 2006 рік працювала радником Міністра внутрішніх справ із прав людини та гендерних питань. Буда депутатом Верховної Ради V скликання від фракції «Блок «Наша Україна».

ДЖЕРЕЛО

Актуально? Розкажіть друзям!

Підписатися на новини