Нова Державна Служба заговорить англійською

Новий Закон України «Про державну службу» побудований на компетентнісному управлінні людськими ресурсами на державній службі, такі як лідерство, комунікативні навички, вміння приймати рішення, аналізувати політику й особливе місце серед них займають мовні компетентності.

Водночас, сьогодні в Україні лише 7% громадян володіють англійською мовою. На подолання такої ситуації у 2016 році започаткований проект Lingva.Skills. Завдяки підтримці Уряду він вийшов на національний рівень, оголосив старт масової кампанії з вивчення англійської мови. 
Загалом Lingva.Skills – соціальний проект, що має на меті створення нової еко-системи з вивчення іноземних мов в Україні. Методика вивчення іноземної мови – унікальна й інноваційна, яка дає можливість за дві години занять вивчити 100 висловів. 
У своєму виступі Голова НАДС Костянтин Ващенко зазначив, що проект «Lingva.Skills» спрямований на посилення спроможності державних службовців у володінні англійською мовою. У жовтні минулого року був підписаний Меморандум про співпрацю між НАДС та Асоціацією інноваційної та цифрової освіти щодо навчання державних службовців всіх рівнів англійській мові згідно стандартів ЄС на порталі Соціального проекту вивчення іноземних мов «Lingva.Skills» і вже зараз ми можемо бачити перші успішні результати такої співпраці між державними органами та громадськими організаціями. Станом на сьогодні вже зареєструвалося і вивчають іноземну мову понад 37 тисяч державних службовців, мета – 270 тисяч.
«Ми живемо в світі, де комунікації відіграють провідну роль, де інформація є джерелом і досвіду, і кращих практик, і, будемо відверті, більшість цієї інформації розміщується в інтернеті англійською мовою. Ті державні службовці, особливо топ-рівня, які не працюють над тим, щоб її опанувати, опиняться позаду світових процесів», - наголосив Голова НАДС.
Костянтин Ващенко також зазначив, що законом про державну службу для держслужбовців категорії «А» передбачено обов'язкове знання однієї із мов ради Європи – англійської або французької. І це враховуватиметься при поданні документів на посади державних секретарів, керівників органів центральної виконавчої влади тощо.
У заході взяли участь заступник Державного секретаря Кабінету Міністрів України Сергій Дехтяренко і Геннадій Пліс, представники Секретаріату Кабінету міністрів України.

Актуально? Розкажіть друзям!

Підписатися на новини