Україна виконала майже 82% заходів Річної національної програми співробітництва з НАТО на 2017 рік

Із 375 заходів, передбачених Річною національною програмою співробітництва Україна-НАТО у 2017 році, виконано 307 або 81,9 %, 49 заходів виконуються, 19 – не виконано з об’єктивних причин. Про це, виступаючи на засіданні Міжпарламентської ради Україна-НАТО в Одесі, заявила Віце-прем`єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України Іванна Климпуш-Цинцадзе.

За її словами, наявність невиконаних заходів пояснюється, насамперед, скасуванням або перенесенням строку їхнього виконання на 2018 рік за ініціативою організаторів, а також переорієнтацією першочергових потреб у зв’язку з проведенням антитерористичної операції у Донецькій та Луганській областях.

Іванна Климпуш-Цинцадзе поінформувала, що Програма на 2018 рік містить 444 заходів за участю 58 міністерств та відомств, не враховуючи місцеві органи влади, інші інституції чи організації.

«Уже ближчими днями ми розпочнемо підготовку РНП на 2019 рік, поєднавши цю роботу з підготовкою державного бюджету на 2019 рік. Наше завдання вперше побудувати «дорожню карту» підготовки до членства в НАТО, яка була б за змістом та ідеологією споріднена з програмою діяльності Уряду, мала б відповідне фінансове наповнення», – сказала Віце-прем`єр-міністр.

Участь у засіданні Міжпарламентської ради Україна-НАТО також взяли Перший віце-спікер Верховної Ради України Ірина Геращенко, заступник Глави Адміністрації Президента України Дмитро Шимків, керівник Представництва НАТО в Україні Александер Вінніков та Директор Центру інформації та документації НАТО в Україні Барбора Маронкова.

ДЖЕРЕЛО

Актуально? Розкажіть друзям!

Підписатися на новини