За останні два роки Україна досягла значного прогресу у впровадженні принципів гендерної рівності

За останні два роки Україна досягла значного прогресу у впровадженні принципів гендерної рівності, незважаючи на протидію бюрократичної системи. Свідченням цього є збільшення кількості жінок, які працюють у секторі безпеки та оборони. Про це сказала Віце-прем`єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України Іванна Климпуш-Цинцадзе, виступаючи на засіданні Міжпарламентської ради Україна-НАТО в Одесі.

Як приклад такого прогресу, вона назвала позитивний результат роботи МВС, де вже обрали «гендерних» радників, які активно допомагають керівництву міністерства, прикордонникам, нацгвардії та поліції впроваджувати державну політику забезпечення гендерної рівності. «Проте, цього поки не можу сказати про Міністерство оборони, де й досі, попри формальну готовність, чиниться невиправданий бюрократичний опір у цьому напрямі», – зазначила Іванна Климпуш-Цинцадзе.

За її словами, пріоритетною в 2018 році є, зокрема, розробка Стратегії забезпечення гендерної рівності у секторі безпеки та оборони України й уніфікація підходів щодо викладання гендерної тематики у навчальних закладах безпеково-оборонного спрямування. Також важливим є впровадження і розвиток інституту гендерних радників та системи контактних осіб у складових сектору безпеки та оборони.

ДЖЕРЕЛО

Актуально? Розкажіть друзям!

Підписатися на новини