Перший заступник Голови НАДС Володимир Купрій взяв участь у зустрічі з представниками ООН Жінки

Попередні результати ґендерного аналізу моделі управління реформи державного управління та відповідних політик обговорено з представниками організації ООН Жінки

Перший заступник Голови НАДС Володимир Купрій взяв участь у зустрічі з представниками ООН Жінки, на якій обговорено попередні результати ґендерного аналізу моделі управління реформи державного управління та відповідні рекомендації з метою включення пропозицій та зауважень всіх партнерів, які залучені до процесу реалізації реформи державного управління.
Зазначалося, що з метою підтримки консолідованих зусиль українського Уряду, парламенту, жіночих груп та організацій громадянського суспільства для виконання державних зобов'язань щодо ґендерної рівності та прав жінок шляхом реформ, ООН Жінки у партнерстві з Офісом Віце-прем'єр-міністра України з питань європейської та євроатлантичної інтеграції здійснюють проект «Ґендерна рівність у центрі реформ, миру та безпеки» (за фінансової підтримки уряду Швеції).
Зокрема, в рамках даного Проекту проведено ґендерний аналіз моделі управління реформи державного управління та відповідних політик, законодавчих актів і стратегій, пов'язаних з цією реформою, для оцінки того, наскільки міжнародні, регіональні та національні зобов'язання України з питань ґендерної рівності були інтегровані в цю реформу. 
Директор Генерального департаменту з питань управління персоналом на державній службі апарату НАДС Наталія Алюшина у своєму виступі акцентувала увагу, що НАДС рекомендовано НАДУ при Президентові України та її регіональним інститутам, обласним і регіональним центрам перепідготовки та підвищення кваліфікації працівників органів державної влади, органів місцевого самоврядування, державних підприємств, установ і організацій включити до професійних програм та програм тематичних постійно діючих і короткотермінових семінарів теми і модулі з питань забезпечення рівних прав та можливостей жінок і чоловіків.
Наталія Алюшина підкреслила, що у рамках програм підвищення кваліфікації навчання із зазначеної тематики пройшли 2746 державних службовців та 1826 посадових осіб місцевого самоврядування.
Під час зустрічі також наголошено, що відповідно до завдання 5.4. – Гендерна рівність Національної доповіді «Цілі сталого розвитку: Україна» НАДС веде облік частки жінок серед посад вищого корпусу державної служби (посади категорії «А»). Зокрема, протягом 2017 року на зазначені посади призначено 101 особу, серед них 23 жінки, що складає 27,8 відсотка.
Відбулося також ряд комунікативних заходів, зокрема, у рамках Програми Україна – НАТО з професійного розвитку цивільного персоналу сектору безпеки і оборони, національним координатором якої є НАДС, 24 та 25 жовтня 2017 року на базі Дипломатичної академії України імені Генадія Удовенка при Міністерстві закордонних справ України відбувся модуль Інформаційно-ознайомчого курсу з євроатлантичної інтеграції, присвячений темі лідерства та гендеру. Учасники модулю обговорили питання гендеру, гендерної рівності у сфері миру та безпеки, зокрема, успішні приклади виконання Національного плану дій з виконання резолюції Ради Безпеки ООН №1325 «Жінки, мир, безпека», основні аспекти гендерного мейнстрімінгу, втілення принципів Резолюції Ради Безпеки ООН №1325 в НАТО та про гендерне бюджетування.
На офіційному веб-сайті Центру адаптації державної служби до стандартів Європейського Союзу створено рубрику «Гендерна рівність» з метою висвітлення питань забезпечення рівних прав та можливостей жінок та чоловіків.
У заході взяли участь представники центральних органів виконавчої влади, громадських організацій та партнерів з розвитку.

Актуально? Розкажіть друзям!

Підписатися на новини