Відбулося сьоме засідання наглядової ради проекту Twinning для Державної авіаційної служби України

19 квітня 2018 року в приміщенні Державної авіаційної служби України (Державіаслужба) відбулось сьоме засідання наглядової ради у рамках проекту Twinning «Гармонізація законодавства України в галузі сертифікації аеропортів/аеродромів та льотної придатності України з відповідними нормами та стандартами ЄС».

Проект впроваджується спільно із Державним агентством Іспанії з авіаційної безпеки та спрямовано на підтримку розвитку цивільної авіації України та її інтеграції в транспортну систему ЄС шляхом гармонізації українських правил авіації з відповідним законодавством ЄС у сфері сертифікації аеропортів / аеродромів та льотної придатності повітряних суден, їх деталей та приладів, а також сертифікації проектних і виробничих організацій.

Учасників засідання привітав керівник проекту Twinning від України, Голова Державної авіаційної служби України Олександр Більчук, який висловив подяку європейським експертам за плідну співпрацю та підтримку у сфері розвитку цивільної авіації в Україні відповідно до європейських стандартів.

Із вітальною промовою виступила керівник проекту від Королівства Іспанія Еухенія Льоренс Белтран де Хередіа, яка подякувала українській стороні за активну участь під час експертних місій та навчальних візитів, залученні великої кількості вітчизняних експертів до реалізації заходів. Також вона представила фінансовий звіт і наголосила, що у наступному звітному періоді планується навчальний візит з питань льотної придатності.

Керівник відділу Програм зовнішньої допомоги «Енергетика, транспорт, навколишнє середовище» Представництва Європейського Союзу в Україні Йоганнес Баур підкреслив важливість проекту Twinning, що сприятиме приведенню у відповідність нормативно-правової бази у сфері сертифікації аеропортів/аеродромів відповідно до стандартів ЄС.

Постійний радник проекту Twinning Хуан Діаз висловив подяку усім заінтересованим сторонам за ефективне співробітництво, а також представив квартальний звіт проекту, зокрема окреслив основні результати реалізованих заходів за всіма компонентами проекту та ознайомив присутніх з планами на наступний звітний період.

Участь у засіданні взяли представники Державіаслужби, секторальний менеджер проектів у сфері транспорту Представництва Європейського Союзу в Україні Світлана Дідківська та інші.

Від Центру адаптації державної служби до стандартів Європейського Союзу участь у засіданні взяла завідувач сектору координації Twinning відділу управління проектами Юлія Федина. 

Довідково: відповідно до Постанови Кабінету Міністрів України від 11 жовтня 2016 року
№ 700 "Про затвердження Порядку ініціювання, підготовки та реалізації проектів Twinning" НАДС координує впровадження інструменту інституціональної розбудови Європейського Союзу Twinning в Україні. Крім того, НАДС є координатором інструмента інституційної розбудови TAIEX згідно з відповідними нормативно-правовими актами. З метою належної координації інструментів Twinning і TAIEX було створено Адміністративний офіс програми Twinning в Україні, функції якого виконує Центр адаптації державної служби до стандартів Європейського Союзу.

Актуально? Розкажіть друзям!

Підписатися на новини