Відбувся навчальний семінар для представників Спільної керівної ради Програми Україна-НАТО

14 червня 2018 року в офісі зв'язку НАТО в Україні відбувся навчальний семінар для представників Спільної керівної ради з метою надання детальної інформації про можливості започаткування та способи реалізації центральними органами виконавчої влади та іншими державними органами України проектів в рамках політики Програми Україна – НАТО з професійного розвитку цивільного персоналу сектору безпеки і оборони (далі – Програма Україна – НАТО).

Зі вступним словом до учасників заходу звернувся керівник Програми Україна – НАТО Ове Уруп-Медсен, який у своєму виступі привітав учасників семінару та побажав продуктивної роботи.

Навчальний семінар проходив в форматі світового кафе. Учасники працювали в чотирьох окремих групах, кожна з яких мала відповісти на низку питань щодо підготовки до Спільної керівної ради та надати свої пропозиції щодо проведення заходів в рамках Програми Україна – НАТО.

Від Центру адаптації державної служби до стандартів Європейського Союзу участь у заході взяли  головний консультант сектору проектів міжнародного співробітництва відділу управління проектами Анатолій Сопілка та головний консультант сектору координації Twinning відділу управління проектами Юлія Єрченко.

Довідково: Програма Україна-НАТО була започаткована у жовтні 2005 року під час Консультацій Україна–НАТО високого рівня (м. Вільнюс, Литва). Програма Україна-НАТО передбачає не лише практичну підготовку фахівців, але й конкретні фінансові внески з боку країн-членів Альянсу.

Місією Програми Україна – НАТО є підвищення професійних навичок цивільних посадових осіб, які працюють в секторі безпеки, з метою посилення спроможності до ефективного демократичного управління, нагляду та реформ.

Спільна керівна рада Програми Україна-НАТО складається з представників ряду органів державної влади та інших державних органів, що спільно працюють над розробкою, координацією та реалізацією навчальних проектів, які реалізуються за підтримки Програми Україна-НАТО.

Актуально? Розкажіть друзям!

Підписатися на новини