Відбулась Конференція «Державне управління в Україні: звіт програми SIGMA та бачення майбутніх змін»

11 вересня 2018 року відбулась Конференція щодо представлення основних результатів комплексної оцінки стану справ у системі державного управління «Державне управління в Україні: звіт програми SIGMA та бачення майбутніх змін».

Європейські експерти спільно з представниками Уряду України обговорили результати оцінки системи державного управління України, проведеної програмою ОЕСР та SIGMA, а також майбутні зміни до Стратегії реформування державного управління на 2016-2020 роки. Зазначена оцінка проводиться для всіх країн-кандидатів на вступ до Європейського Союзу. Країни оцінюються за базовими показниками, що застосовуються до країн-кандидатів.

В Україні була вперше проведена повна оцінка за п'ятьма ключовими напрямами:

  • стратегічні засади реформування державного управління;
  • формування і координація державної політики;
  • державна служба і управління людськими ресурсами;
  • підзвітність;
  • надання послуг.

Враховуючи результати презентованої оцінки та відповідно до висловлених експертами програми SIGMA рекомендацій, Урядом України буде розроблено зміни до Стратегії реформування державного управління на 2016-2020 роки та її додатків.

Саме допомога країнам у трансформації  адміністративних систем управління згідно з принципами «Належного врядування» на шляху їх інтеграції до Європейського Союзу є головним завданням програми SIGMA, започаткованої Організацією економічного співробітництва та розвитку.

Міністр Кабінету Міністрів Олександр САЄНКО, керівник Групи підтримки України ЄС Пітер ВАГНЕР, Голова Національного агентства України з питань державної служби Костянтин ВАЩЕНКО,  перший заступник Голови Національного агентства України з питань державної служби Володимир КУПРІЙ, представники Офісу реформ Кабінету Міністрів України та експерти програми SIGMA взяли участь у заході.

Довідково:

Програма SIGMA (SupportforImprovementinGovernanceandManagement – Програми підтримки вдосконалення врядування та менеджменту) – є одним із найпрестижніших аналітичних центрів Європейського Союзу, який було започатковано у 1992 році за ініціативи Організації економічного співробітництва та розвитку і Європейського Союзу. Метою програми SIGMA є зміцнення основ державного врядування, сприяння соціально-економічному розвитку шляхом посилення інституційної спроможності державного сектору,зміцнення горизонтального врядування та вдосконалення процесу розробки та впровадження реформи державного управління.

Актуально? Розкажіть друзям!

Підписатися на новини