Завершився IX модуль «Захист критичної інфраструктури» в рамках програми «100 Чемпіонів»

12-13 листопада 2018 року в приміщенні Національної академії внутрішніх справ завершився дев’ятий модуль «Захист критичної інфраструктури» в рамках проекту «100 чемпіонів». Мета модулю – сприяти розвитку національної безпеки України та відбудові здатності у відповідності до методичних настанов ЄС та НАТО.

Захід відкрив Керівник Програми професійної підготовки Україна–НАТО Ове УРУП-МЕДСЕН, який привітав учасників модулю та наголосив на важливості питань, пов`язаних з захистом критичної інфраструктури, а також на необхідності вчасно навчитися реагувати на кризи та працювати в умовах кризових ситуацій. Зі вступним словом до учасників заходу також звернулася представник Урядового офісу з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Ірина МАЙСТРЕНКО, яка закликала до активної взаємодії та побажала продуктивної роботи в групах.

12 жовтня в рамках модулю відбулося три сесії, а саме: представлення мети та цілей, підготовка до практичної частини та, власне, практична частина. Протягом першого дня експерт з Великої Британії Роджер ГОММ ознайомив учасників заходу з теоретичною частиною та представив мету навчання «Непорушна стійкість – 2018» що відбулось у рамках модулю. Метою навчання було оцінити план участі урядових організацій в антикризовому управлінні.

13 жовтня експерт Роджер ГОММ представив «корисний процес: масштаб,тривалість, наслідки» та відзначив, що саме цей процес є важливим та легким для запам’ятовування способом розгляду ситуацій у ширшому контексті та оцінки потенційної серйозності кризи чи надзвичайної ситуації. Крім того, такий процес сприятиме більш ефективній роботі персоналу в кризових ситуаціях.

Насамкінець Керівник Програми професійної підготовки Україна–НАТО Ове УРУП-МЕДСЕН подякував учасникам за активну участь у заході та підбив підсумки заключного дев’ятого модулю.

Від Центру адаптації державної служби до стандартів Європейського Союзу участь у заході взяли головний консультант сектору проектів SIGMA та CIB відділу управління проектами Юлія Єрченко та головний консультант сектору проектів міжнародного співробітництва відділу управління проектами Анатолій Сопілка.

Довідково:

Програма «100 чемпіонів» – навчальний курс, що складається з окремих модулів та реалізується у рамках Програми Україна-НАТО з професійного розвитку цивільного персоналу сектору безпеки і оборони.

Метою курсу є підвищення професійного рівня працівників державних органів, відповідальних за питання євроатлантичної інтеграції, що передбачає оволодіння знаннями і навичками, необхідними для успішної підготовки та реалізації річних національних програм, інших стратегічних документів у сфері євроатлантичної інтеграції.

Актуально? Розкажіть друзям!

Підписатися на новини