Повідомлення
  • Simple Image Gallery Pro Notice: Joomla!'s /cache folder is not writable. Please correct this folder's permissions, clear your site's cache and retry.

Відбулась робоча зустріч з обговорення основних положень навчальної програми з питань гендерно-правової експертизи для державних службовців

11 квітня 2019 року в приміщенні НАДС відбулась робоча зустріч з представниками Секретаріату Кабінету Міністрів України, Міністерства соціальної політики України, Міністерства юстиції України, Інституту права та післядипломної освіти Міністерства юстиції України, Української школи урядування та проекту ООН Жінки в Україні, з метою обговорення основних положень навчальної програми з питань гендерно-правової експертизи для державних службовців.

З вступним словом звернувся перший заступник Голови НАДС Володимир КУПРІЙ, який у своїй промові подякував учасникам робочої зустрічі та підкреслив, що розуміння державними службовцями та посадовими особами місцевого самоврядування переваг інтеграції гендерних підходів у їхню діяльність спроможне зробити реформу державного управління, місцевого самоврядування та децентралізації влади більш ефективними та сприятиме їх відповідності європейським стандартам і принципам належного врядування.

Крім того, зазначив, що підвищення кваліфікації державних службовців з питань проведення гендерно-правової експертизи набувають особливої актуальності у зв’язку з прийняттям постанови Кабінету Міністрів України “Питання проведення гендерно-правової експертизи”.

Менеджерка проекту ООН Жінки в Україні Шруті УПАДУАЙ подякувала НАДС за співпрацю та зауважила, що гендерно-правова експертиза є дієвим механізмом забезпечення рівних прав та можливостей жінок і чоловіків.

Міжнародна консультантка ООН Жінки в Україні Фроніга ГРЕЙГ представила міжнародний досвід, переваги та комплексні підходи у сфері проведення гендерно-правової експертизи актів законодавства та проектів нормативно-правових актів.

В свою чергу, Галина МЕЩЕРЯКОВА, представниця проекту                           ООН Жінки “Гендерна рівність у центрі реформ, миру та безпеки”  презентувала посібник з проведення гендерно-правової експертизи актів законодавства та проектів нормативно-правових актів, який було розроблено з метою покращення загального сприйняття положень актів національного законодавства та для підвищення рівня ефективності проведення гендерно-правової експертизи в Україні.

Також під час зустрічі обговорено питання підготовки, тематичного наповнення, форм проведення та організації підвищення кваліфікації державних службовців з питань проведення гендерно-правової експертизи.

Актуально? Розкажіть друзям!

Галерея зображень

{gallery}3359{/gallery}

Підписатися на новини