Відбулась презентація Національної доповіді України з виконання Пекінської декларації та Платформи дій яку презентувало Міністерство соціальної політики під головуванням заступника Міністра Федорович Наталії Володимирівни.

Сьогодні 28 серпня 2019 року у приміщенні Клубу Кабінету Міністрів України відбулась презентація Національної доповіді України з виконання Пекінської декларації та Платформи дій яку презентувало Міністерство соціальної політики під головуванням заступника Міністра Федорович Наталії Володимирівни.

Міністерством соціальної політики в співпраці з іншими центральними органами виконавчої влади у травні 2019 року підготовлено Національний комплексний огляд та оцінки прогресу на виконання рішень 4-ї Всесвітньої конференції зі становища жінок (Пекінська декларація та Платформи дій, схвалених у 1995 році) та 23-ї спеціальної сесії Генеральної Асамблеї ООН "Жінки в 2000 році: рівність між чоловіками та жінками, розвиток і мир в ХХІ столітті" в контексті здійснення огляду згаданих домовленостей у 2020 році ("Пекін 25+").

Участь у заході взяли Віце-прем'єр-міністр України з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Іванна Климпуш-Цинцадзе, народна депутатка України Ірина Луценко, координаторка системи ООН в Україні Оснат Лубрані, координатор проектів ОБСЄ в Україні  Генрік Вілладсен, заступники Міністрів, представники центральних органів виконавчої влади, міжнародних організацій та громадянського суспільства.

‟Забезпечення рівності жінок і чоловіків в суспільстві є однією з важливих умов реалізації прав людини та самореалізації особистості, запорукою розв'язання соціально-економічних проблем, складовою європейської інтеграції України.ˮ  – зазначила у своєму виступі Віце-прем'єр-міністр України І. О. Климпуш-Цинцадзе.

Лихач Юлія, перший заступник директора під час свого виступу представила основні досягнення НАДС у сфері забезпечення державної гендерної політики на державній службі та підвищення кваліфікації з основ гендерної рівності державних службовців та посадових осіб місцевого самоврядування.

Актуально? Розкажіть друзям!

Підписатися на новини