Відбулась онлайн зустріч з представниками Програми підтримки вдосконалення врядування та менеджменту (SIGMA) щодо наслідків COVID-19 для сфери управління персоналом (HRM)

19 травня 2020 року у форматі відеоконференції відбулась зустріч з представниками програми SIGMA щодо наслідків COVID-19 для системи управління персоналом на державній службі (HRM).

Голова Програми SIGMA Грегор Вірант привітав учасників зустрічі та підкреслив важливість обміну досвідом щодо віддаленої роботи та прийняття кадрових рішень у період карантинних заходів.

Представники країн Східного партнерства презентували свій досвід щодо ефективного функціонування органів влади, окреслили нові можливості управління персоналом та  професійного розвитку державних службовців, які допомогли їм адаптуватися до виконання професійних обов’язків в умовах карантину (дистанційна робота, гнучкі умови праці, покращення процесів управління персоналом тощо).

Виконуючий обов’язки Голови Національного агентства України з питань державної служби Володимир Купрій у своєму виступі зауважив, що з метою забезпечення ефективного функціонування органів влади на період карантину вперше в Україні було створено умови для віддаленої роботи державних службовців. Також він зазначив, що задля безперебійного виконання завдань та функцій органів влади використовуються сучасні цифрові технології: онлайн-наради, електронні системи документообігу, чат-боти, електронні поштові сервіси тощо.

Крім того, представник Програми SIGMA Хав’єр Сістернас презентував керівні принципи Програми SIGMA щодо підготовки дорожніх карт після завершення карантину, які розроблені для забезпечення підтримки органів державної влади під час підготовки поступового процесу повернення до робочих приміщень.

Актуально? Розкажіть друзям!

Підписатися на новини