У Брюсселі відбулося засідання Комісії Україна – НАТО за участі Віце-прем'єр-міністра України з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Ольги Стефанішиної

08 липня 2020 року в Брюсселі відбулося засідання Комісії Україна – НАТО за участі Віце-прем'єр-міністра України з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Ольги Стефанішиної.

Під час зустрічі Віце-прем'єр-міністр України з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Ольга Стефанішина розповіла про зусилля України у реалізації реформ та про безпекову ситуацію в Україні.

Водночас, країни-члени Альянсу підтвердили відданість суверенітету і територіальній цілісності України і привітали налаштованість України до мирного урегулювання конфлікту на сході України.

Також країни-члени НАТО наголосили на важливості здійснення внутрішніх реформ, особливо у судовій системі та стосовно боротьби з корупцією, а також у сфері реформування сектору безпеки і оборони. Крім того, було відзначено, що Річна національна програма на 2020 рік під егідою Комісії Україна–НАТО залишається хорошою основою для досягенння прогресу у реформах.

 

Довідково: Організація північноатлантичного договору (НАТО) визнала Україну учасником партнерства розширених можливостей. Цей статус є частиною Ініціативи партнерства щодо взаємосумісності військ, мета якої спрямована на підтримання і поглиблення взаємодії між Альянсом і країнами-партнерами, які здійснили значні внески до операцій і місій, що відбуваються під егідою НАТО.

Джерело: https://www.nato.int/cps/en/natohq/news_177102.htm

 

 

 

Актуально? Розкажіть друзям!

Підписатися на новини