Навчання за загальною короткостроковою програмою підвищення кваліфікації «Інтеграція ґендерного підходу під час розроблення нормативно-правових актів»

 21-22 липня 2020 року у форматі відео-конференції у ZOOM відбулися навчання за загальною короткостроковою програмою підвищення кваліфікації «Інтеграція ґендерного підходу під час розроблення нормативно-правових актів».

Захід реалізовано Національним агентством України з питань державної служби, Центром адаптації державної служби до стандартів Європейського Союзу, Українською школою урядування та Міністерством соціальної політики за сприяння проєкту «Супровід урядових реформ в Україні» (SURGe).

Зі вступним словом до присутніх звернувся перший заступник Голови НАДС Володимир Купрій, який у своїй промові підкреслив, що курс європейського вектору розвитку України передбачає утвердження ґендерної рівності як у суспільстві загалом, так і в системі публічного управління та державної служби зокрема.

Крім того, він зазначив, що особлива роль у процесі реалізації державної ґендерної політики відводиться питанню інтеграції ґендерних підходів під час розроблення нормативно-правових актів. У зв’язку з цим, державним службовцям важливо розвивати та вміти реалізувати  навички застосування комплексного ґендерного підходу.

Навчання організовано з метою формування у державних службовців уявлення про основи ґендерної політики, напрями реалізації державної ґендерної політики в Україні, а також отримання практичних знань щодо інтеграції ґендерних підходів під час розроблення нормативно-правових актів.

За результатами дводенної роботи учасники навчилися застосовувати набуті знання і навички для аналізу інформації про практичні і стратегічні ґендерні потреби та реалізації комплексного ґендерного підходу під час розроблення і впровадження державної ґендерної політики.

Участь у тренінгу взяли співробітники Міністерства внутрішніх справ України та Національної поліції України.

 

 

 

Актуально? Розкажіть друзям!

Підписатися на новини