У НАДС розпочали онлайн-навчання за програмою «Ґендерний підхід в управлінні людськими ресурсами на державній службі»

16 листопада 2020 року Національне агентство України з питань державної служби спільно з Центром адаптації державної служби до стандартів Європейського Союзу та Українською школою урядування за підтримки та сприяння проєкту ООН Жінки «Ґендерна рівність в центрі реформ, миру та безпеки» розпочали онлайн-навчання за загальною короткостроковою програмою підвищення кваліфікації «Ґендерний підхід в управлінні людськими ресурсами на державній службі». Навчання здійснюватимуться у формі трьохденного тренінгу.

З вітальним словом до учасників навчань звернулася Голова НАДС Наталія Алюшина, зауваживши, що наразі, коли одним із пріоритетних напрямів європейського розвитку України є дотримання принципів прав людини, недискримінації та забезпечення рівних прав і можливостей жінок і чоловіків, важливе значення має впровадження ґендерної рівності в усі сфери державного управління. Останнє неможливо здійснити без інтеграції ґендерного підходу в управління людськими ресурсами на державній службі.

Відповідно до Закону України «Про забезпечення рівних прав та можливостей жінок і чоловіків» на органи державної влади покладено низку обов’язків щодо створення належних умов праці жінок і чоловіків на рівній основі, забезпечення можливості суміщення трудової діяльності із сімейними обов’язками, здійснення рівної оплати праці жінок і чоловіків при однаковій кваліфікації за однакових умов тощо. Практична реалізація цих обов’язків здійснюється службами управління персоналом, співробітники яких мають володіти відповідним інструментарієм інтеграції ґендерно чутливих ініціатив у багатокомпонентну систему управління людськими ресурсами.

У зв’язку з цим онлайн-навчання за програмою «Ґендерний підхід в управлінні людськими ресурсами на державній службі» для державних службовців стануть особливо актуальними та необхідними.

Наталія Алюшина подякувала за експертну підтримку та сприяння в організації і проведенні навчань проєкту ООН Жінки «Ґендерна рівність в центрі реформ, миру та безпеки».

Програмна спеціалістка ООН Жінки Галина Мещерякова також привітала учасників та побажала успіхів на шляху підвищення кваліфікації з інтеграції ґендерних підходів в управління людськими ресурсами.

Наразі учасниками навчання за вищевказаною програмою стали більше 30 державних службовців категорій «Б» та «В» із 15 державних органів. Зокрема це представники Секретаріату Кабінету Міністрів України, Міністерства оборони, Міністерства закордонних справ, Міністерства внутрішніх справ і Національної поліції, Міністерства розвитку громад та територій, Міністерства розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства та ін.

Метою навчань є формування у співробітників служб управління персоналом державних органів знань із основ ґендерної політики, напрямів реалізації державної ґендерної політики в Україні, а також отримання практичних навичок щодо інтеграції принципів прав людини, недискримінації та ґендерної рівності у сферу управління людськими ресурсами на державній службі.

За результатами учасники отримають сертифікати про підвищення кваліфікації.

 

 

 

Актуально? Розкажіть друзям!

Підписатися на новини