Завершено навчання з підвищення кваліфікації щодо проведення обстеження системи управління якістю

З 29 березня по 2 червня НАДС спільно з Центром адаптації державної служби до стандартів Європейського Союзу і Українською школою урядування проведено трьохетапне навчання щодо проведення обстеження системи управління якістю. Його мета - впровадження в Україні європейської моделі управління якістю CAF та надання методично-консультативної допомоги представникам органів державної влади щодо її впровадження. Навчання проводилося за підтримки та сприяння Представництва Фонду Ганса Зайделя в Україні.

Під час І етапу учасники навчання  пройшли онлайн-курс «Підвищення ефективності та якості менеджменту в сфері державного управління та місцевого самоврядування шляхом застосування моделі загальної схеми оцінювання (Common Assessment Framework, CAF)». У рамках ІІ етапу проведено міжнародний семінар «Управління якістю шляхом застосування загальної схеми оцінювання (Common Assessment Framework, CAF). А ось ІІІ етап відбувся у формі розв’язання практичних вправ та обговорення актуальних питань застосування Методичних рекомендацій щодо проведення обстеження системи управління якістю міністерства, іншого центрального органу виконавчої влади.

У підсумку учасники оволоділи теоретичними засадами та практичними навичками впровадження в Україні європейської моделі управління якістю CAF. А також отримали методично-консультативну допомогу щодо проведення обстеження системи управління якістю.

До участі долучилися понад 500 державних службовців з 62 державних органів.  У підсумку усі вони отримають відповідні сертифікати про підвищення кваліфікації.

Актуально? Розкажіть друзям!

Підписатися на новини