Відбулось сьоме засідання Керівного комітету проєкту Twinning для Антимонопольного комітету України

21 грудня 2021 року в он-лайн режимі відбулося сьоме засідання Керівного комітету проєкту Twinning для Антимонопольного комітету України (далі – АМКУ) «Підтримка Антимонопольного комітету України у подальшому наближенні законодавчих, процедурних та правозастосовчих практик до стандартів ЄС у сфері практик антимонопольного контролю» (далі – Проєкт), який впроваджується спільно з органами у сфері антимонопольного регулювання консорціуму держав-членів Європейського Союзу у складі Литви, Румунії та Німеччини.

Мета Проєкту – підвищення ефективності, прозорості та узгодженості антимонопольної політики України шляхом наближення національного антимонопольного законодавства до законодавства держав-членів Європейського Союзу відповідно до вимог Угоди про асоціацію України з Європейським Союзом.

З вітальним словом до учасників засідання звернувся проєктний лідер від країни-бенефіціару Шарунас Кесераускас, який привітав партнерів Проєкту та представив порядок денний заходу.

У свою чергу проєктний лідер від країни-бенефіціару Ольга Піщанська зосередила увагу учасників на ключових досягненнях партнерів у рамках реалізації Проєкту, зокрема наголосила, що наразі продовжується робота над розробленням підзаконних актів до проекту Закону № 5431 «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо вдосконалення діяльності Антимонопольного комітету України», який заплановано до розгляду в другому читанні на черговому пленарному засіданні Верховної Ради України.

Разом з тим, Постійний радник Проєкту Шарунас Паярскас детально окреслив основні результати, які були досягнуті під час звітного періоду, зокрема було здійснено 8 короткотермінових онлайн-місій для надання експертно-консультаційної допомоги щодо вирішення пріоритетних питань у рамках діяльності АМКУ, а також розроблено інформаційні матеріали щодо основних положень проекту Закону № 5431, які заплановані для поширення серед заінтересованих сторін.

Крім того, учасники зустрічі розглянули робочий план, обговорили заплановані заходи за усіма компонентами та плани на наступний звітний період.

У засіданні взяли участь представники АМКУ, експерти Проєкту для АМКУ держав-членів Європейського Союзу та Представництва Європейського Союзу в Україні.

Від Центру адаптації державної служби до стандартів Європейського Союзу участь у заході взяв начальник відділу управління проєктами Анатолій Сопілка.

 Довідково: відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 11 жовтня 2016 року № 700 «Про затвердження Порядку ініціювання, підготовки та реалізації проєктів Twinning» (в редакції постанови Кабінету Міністрів України від 22 серпня 2018 року № 663) НАДС координує впровадження інструменту інституціональної розбудови Європейського Союзу Twinning в Україні. Крім того, НАДС є координатором інструменту інституційної розбудови TAIEX згідно з відповідними нормативно-правовими актами. З метою належної координації інструментів Twinning і TAIEX було створено Адміністративний офіс програми Twinning в Україні, функції якого виконує Центр адаптації державної служби до стандартів Європейського Союзу.

Актуально? Розкажіть друзям!

Підписатися на новини