Відбулося друге засідання Керівного комітету щодо реалізації Плану дій Ради Європи для України на 2011 – 2014 роки

12 червня 2013 року у приміщенні Міністерства закордонних справ України відбулось друге засідання Керівного комітету щодо реалізації Плану дій Ради Європи для України на 2011 – 2014 роки.

На засіданні учасники обговорили основні результати імплементації Плану дій і заслухали звіти української сторони зі стану реалізації проектів відповідно до трьох розділів Плану: «права людини», «верховенство права», «демократія». Крім того було обговорено редакцію Плану дій Ради Європи для України на 2011-2014 рр. зі змінами.

Учасники засідання: делегація Ради Європи (Страсбург), представники Київського офісу Ради Європи та українська сторона – представники органів державної влади України, державних установ і громадських організацій, що працюють над реалізацією програми співробітництва з Радою Європи в рамках Плану дій РЄ для України на 2011-2014 рр.

Національне агентство України з питань державної служби представляв Сергій Копань, завідувач сектору проектів міжнародного співробітництва Центру адаптації державної служби до стандартів Європейського Союзу.

План дій налічує 51 проект на загальну суму 22 млн. євро. Головна мета проектів – зміцнення в Україні європейських стандартів.

Довідково: З 2005 року відповідно до Указу Президента України від 06.10.2005
№ 1424/2005 «Питання забезпечення впровадження програми Twinning в Україні» Нацдержслужба України спрямовує та координує діяльності з підготовки та реалізації програми Twinning в Україні. Крім того, Нацдержслужба України є національним координатором інструменту інституційної розбудови TAIEX та програми CIB згідно відповідних нормативно-правових актів.

Актуально? Розкажіть друзям!

Підписатися на новини