У рамках проведення оцінки стану справ у системі державного управління України відбулась робоча зустріч з експертами Програми SIGMA

 

 

 

01 червня 2023 року відбулась робоча зустріч представників Національного агентства України з питань державної служби та Центру адаптації державної служби до стандартів Європейського Союзу з експертами Програми SIGMA з метою перевірки та уточнення отриманої інформації, необхідної для проведення комплексної оцінки та підготовки фінального звіту щодо стану справ у системі державного управління в Україні.

Під час зустрічі було обговорено надання рекомендацій, управління та просування якості державних послуг загалом, а також моделей CAF та ISO.

Директор Центру адаптації державної служби до стандартів Європейського Союзу Марина Канавець представила основні досягнення Українського національного ресурсного Центру CAF за 2019-2023 роки та поінформувала про результати заходів з підвищення рівня обізнаності державних службовців про основні інструменти забезпечення ефективності, результативності та якості діяльності органів державної влади, сучасні практики управління якістю, а також практичного застосування загальної схеми оцінювання (CAF).

 

Довідково: на виконання пункту 344 плану пріоритетних дій Уряду на 2023 рік 06 квітня 2023 року розпочалось проведення оцінки стану справ у системі державного управління України за участю Програми SIGMA. На другому етапі, який тривав з 22 травня по 02 червня 2023 року, проведено ряд співбесід з експертами Програми SIGMA з метою уточнення інформації, внесеної в опитувальник, а також обговорення інших питань, які відносяться до компетенції органів виконавчої влади в різних сферах державного управління.

Програма SIGMA (SupportforImprovementinGovernanceandManagement ― програма підтримки вдосконалення врядування та менеджменту) ― один з найпрестижніших аналітичних центрів Європейського Союзу, створений за ініціативи Організації економічного співробітництва та розвитку та Європейського Союзу.

Допомога Програми SIGMA у сфері модернізації системи державної адміністрації може надаватися шляхом:

•           здійснення аналізу адміністративних структур;

•           у розробці та впровадженні реформ адміністративної системи;

•           здійснення аналізу запропонованих законопроектів та програм;

•           організація навчання та обміну інформацією;

•           підготовка планів технічної допомоги.

 

 

 

Актуально? Розкажіть друзям!

Підписатися на новини