В рамках «Школи підготовки стратегів» відбулось навчання з гендерної політики для держслужбовців категорії «А»

 

 

 

У рамках «Школи підготовки стратегів» відбулось навчання з гендерної політики для держслужбовців категорії «А». Це нова освітня ініціатива Національного агентства України з питань державної служби (НАДС) та Вищої школи публічного управління за підтримки проєкту «Супровід урядових реформ в Україні» (SURGe).    

Близько 40 державних службовців категорії «А» мали можливість послухати лекцію Урядової уповноваженої з питань ґендерної політики Катерини Левченко на тему «Стратегічні підходи до забезпечення рівних прав та можливостей жінок і чоловіків Україні». 

Також обговорили актуальні завдання державної ґендерної політики в умовах війни. Зокрема, учасники наголосили на необхідності зміцнення нормативно-правової бази у сфері ґендерної рівності.

Окрема увага була приділена Державній стратегії забезпечення рівних прав та можливостей жінок і чоловіків на період до 2030 року. Як наголосила Катерина Левченко, це практичний механізм наближення України до членства в ЄС та запорука її сталого економічного розвитку.

Крім того, учасники заходу проаналізували врахування принципу ґендерної рівності у напрямах Плану відновлення та розвитку України, залученість міжнародної спільноти до процесів відновлення, результати конференцій в Лугано та Лондоні, тощо.

Довідково:

«Школа підготовки стратегів» - це інноваційна освітня платформа для державних службовців категорії А, що створена на базі Вищої школи публічного управління.

Серед навчальних кейсів, які викладатимуть досвідчені викладачі і тренери, – стратегії розвитку усіх сфер державного управління, окремих органів державної влади, особистісного розвитку керівника. 

Учасниками проекту можуть бути Державний секретар КМУ та його заступники, державні секретарі міністерств, керівники центральних органів виконавчої влади, які не є членами КМУ, та їхні заступники, керівники державної служби в інших державних органах, юрисдикція яких поширюється на всю територію України.

 

 

 

Актуально? Розкажіть друзям!

Підписатися на новини