Аналіз реалізації жінками та чоловіками права на гнучкий режим робочого часу на державній службі

 

 

 

Колеги! Пропонуємо до уваги результати аналізу реалізації жінками та чоловіками права на гнучкий режим робочого часу на державній службі. Дослідження проводилося протягом березня 2023 року. Цільова група опитування – державні службовці категорій «А», «Б» та «В». В опитуванні взяли участь 55744 державних службовців, що становить 33,5% від загальної кількості державних службовців. 

Повітряні тривоги, ракетні обстріли, перебої з електроенергією, віялові відключення електроенергії – ось неповний перелік підстав, що стали причиною ініціювання державними службовцями встановлення їм гнучкого режиму робочого часу.

13304 респондентів, а це 23,9% від загальної кількості державних службовців, що прийняли участь в опитуванні, повідомили, що працюють в гнучкому режимі робочого часу. У той же час більшість опитаних (81,5%) хотіли б і у майбутньому працювати в гнучкому режимі робочого часу, тоді як 18,5% - комфортніше працювати за загальноприйнятим режимом робочого часу. При цьому 70,7% серед бажаючих і надалі працювати в гнучкому режимі робочого часу – жінки, а 29,3% - чоловіки. 

42440 респондентів, а це 76,13% від загальної кількості опитаних, відповіли, що не працюють і ніколи не працювали за гнучким режимом робочого часу. 44,85% опитаних державних службовців, зазначили, що причиною того, що вони не ініціювали встановлення гнучкого режиму робочого часу є те, що в державному органі, в якому вони працюють, не практикується встановлення працівникам режиму гнучкого робочого часу. Водночас у кожного третього (30,35%) немає потреби у встановлені гнучкого режиму робочого часу, оскільки зручно працювати в межах загальноприйнятого режиму робочого часу.

 

 

 

Актуально? Розкажіть друзям!

Підписатися на новини