Наталія Алюшина: ідея резерву відновлення зацікавила суспільство

 

 

 

Про  майбутню підготовку кадрового резерву для деокупованих територій йшла мова у черговому випуску  проєкту "Кримське питання". Голова Національного агентства України з питань державної служби Наталія Алюшина розповіла про алгоритм роботи резерву. 

За словами Голови Агентства, ідея резерву відновлення зацікавила суспільство. За місяць у системі зареєстровано 1470 анкет. 1310 кандидатів зараховано, 144 - відхилено. 822 анкети подали чоловіки, 623 – жінки. За регіональним пріоритетом кандидати обирають АР Крим та Севастополь (80%), Донеччину (25%) і Запорізьку область (20.5%). Найменша кількість анкет зареєстрована для працевлаштування на Чернігівщину (6%) та  Сумщину (4%).

"Ми намагаємося вже сьогодні пропонувати колегам з військових адміністрацій професійні кадри. Спонукаємо подавати запити щодо нагальних потреб у персоналі. Вже отримали перші запити з областей і надали колегам пропозиції. Сприяємо у вирішенні організаційних і юридичних питань", - розповіла Наталія Алюшина. 

Також Наталія Алюшина відзначила різницю в очікуваннях кадрових резервістів і роботодавців з територій. Так, перші надають перевагу напряму адміністративне керівництво (51%), державний нагляд і контроль (35%), адміністрування та надання публічних послуг (25%). Натомість на деокупованих територіях гостріша потреба у фахівцях, які знаються на мобілізації, IT-сфері чи бухгалтерії. У нашому реєстрі таких відповідно 5%, 4% і 4%.

"В апарати ОВА шукають фахівців з питань управління персоналу і діловодства. Актуальними є спеціалісти із реалізації господарських функцій. Ідеться про управління державними підприємствами та об’єктами комунальної власності, експлуатацію і ремонт будівель та інженерних систем. Таких фахівців у нашому реєстрі відносно небагато. Тому закликаю спеціалістів цих профілів активніше подаватися до резерву відновлення. Робота знайдеться усім, хто має бажання, досвід і мотивацію. Мета резерву відновлення – формувати управлінський апарат держави на деокупованих і прифронтових територіях. Люди мають переконатися, що робота на державу – соціально відповідальний перспективний напрямок. А суспільство мусить відчути потребу у професійних, доброчесних державних службовцях", - наголосила Голова НАДС. 

  • Більше про резерв працівників державних органів для роботи на деокупованих територіях України можна дізнатися тут: https://bit.ly/3QfL5mc 
  • Заповнити анкету: https://reserve.nads.gov.ua/

 

 

 

Актуально? Розкажіть друзям!

Підписатися на новини