НАДС та ООН Жінки в Україні співпрацюватимуть в організації Рішельє-форуму та створенні освітнього серіалу «Видатні особистості України»

 

 

 

НАДС має багаторічний досвід співробітництва з ООН Жінки в Україні щодо інтеграції принципів прав людини, недискримінації та ґендерної рівності на державній службі.

Зокрема, у 2021-му підписано Меморандум про взаєморозуміння та подальшу співпрацю, результатом якого стала розробка та виконання багатьох проєктів.
 
Про це зазначила Голова Національного агентства Наталія Алюшина у ході Консультативного комітету Проєкту ООН Жінки «Трансформаційні підходи для досягнення ґендерної рівності в Україні».
 
За її словами, за підтримки ООН Жінки в Україні цього року удосконалено процедуру збору та обробки інформації щодо чисельності державних службовців за гендерною ознакою. Зокрема, ідеться про мобілізованих, або тих, хто проходить службу у військах ТРО ЗСУ, перебуває на ТОТ або в межах районів воєнних дій, виїхав під час воєнних дій за кордон, щодо призначених та звільнених у період воєнного стану, тощо.
 
Голова НАДС відзначила, що Агентство за сприяння ООН Жінки підвищує кваліфікацію працівників органів державної влади, #ОМС, ДП, установ і організацій із забезпечення рівних прав та можливостей жінок і чоловіків.
 
За словами Наталії Алюшиної, цього року продовжено роботу з підвищення кваліфікації за розробленою спільно з Проєктом типовою програмою «Виявлення і реагування на випадки сексуального насильства, пов’язаного з конфліктом (СНПК), та надання допомоги постраждалим».
 
«Минулого тижня у рамках Літньої школи тренерської майстерності Вища школа публічного управління за цією програмою було підготовлено 25 фахових тренерів і тренерок, готових проводити тренінги з питань реагування на випадки СНПК та надання допомоги постраждалим для державних службовців і посадових осіб місцевого самоврядування», - зауважила пані Алюшина.
 
Голова НАДС наголосила на важливості продовження співпраці з ООН Жінки, зокрема в організації спільних заходів, таких як Рішельє-форум, Всеукраїнський конкурс творчих робіт серед молоді, у створенні освітнього серіалу «Видатні особистості України в націє- та державотворчих процесах».

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Актуально? Розкажіть друзям!

Підписатися на новини