Відбувся перший випуск "Школи підготовки стратегів"

6 вересня 2023 року відбувся перший випуск освітнього проєкту «Школа підготовки стратегів». 

Це освітня ініціатива Національного агентства України з питань державної служби (НАДС) та Вищої школи публічного управління за підтримки проєкту «Супровід урядових реформ в Україні» (SURGe).    

Близько 40 державних службовців категорії «А» з різних державних органів пройшли підвищення кваліфікації за загальною професійною (сертифікованою) програмою «Школа підготовки стратегів» та отримали відповідні сертифікати. Серед них - державні секретарі, керівники ЦОВВ, їхні заступники та ін. 

Як зазначила Голова НАДС Наталія Алюшина, проєкт має на меті надання експертної підтримки щодо побудови індивідуальної освітньої траєкторії вищого корпусу державної служби в напрямку стратегічного перетворення, відбудови та відновлення держави.

Навчання у «Школі підготовки стратегів» тривало з 5 липня по 6 вересня 2023 року у змішаному форматі (очно / дистанційно). Впродовж чотирьох місяців досвідчені викладачі і тренери надавали слухачам знання, що розкривають потенціал стратегічного мислення, зокрема щодо бачення відбудови країни.  

Пріоритетні напрями проєкту були спрямовані на розвиток відповідних стратегій:

  • Стратегія розвитку та відновлення України;
  • Стратегія розвитку відповідної сфери державного управління;
  • Стратегія розвитку органу державної влади, в тому числі його персоналу;
  • Стратегія особистого розвитку керівника.

Навчання відбувалось у різних формах, зокрема тренінги, лекції, ділові ігри із використанням інтерактивних методик. У підсумку слухачі презентували стратегію розвитку та відновлення України у формі Transition book.

Тренерами "Школи підготовки стратегів" виступили: Наталія АЛЮШИНА, Голова Національного агентства України з питань державної служби, кандидатка психологічних наук; Катерина ЛЕВЧЕНКО, Урядова уповноважена з питань гендерної політики, докторка юридичних наук; Роксолана СТАДНИК, Директорка Департаменту інформації та взаємодії з громадськістю в Секретаріаті Кабінету Міністрів України, кандидатка юридичних наук; Михайло КРІКУНОВ, Декан Київської бізнес-школи, кандидат технічних наук; Марія ПЛАКСЕНКО, Керівниця напрямку розбудови спроможностей проекту SURGe, кандидатка політичних наук з питань національної безпеки; Марина ЧУЛАЄВСЬКА, Старша екпертка зі стратегічного планування проекту SURGe, кандидатка наук з державного управління; Тетяна ДАНИЛІВ, Експертка зі стратегічного планування проекту SURGe, магістр соціології; Віктор АРТЕМЕНКО, Консультант зі стратегічного планування та розробки політик.

Таким чином, проєкт «Школа підготовки стратегів» став інноваційною платформою, що об’єднала стратегічно мислячих управлінців – лідерів державного управління України, та експертів галузі для забезпечення розвитку професійних компетентностей вищого корпусу державної служби в напрямку стратегічного перетворення, відбудови та відновлення держави.

 

 

 

Актуально? Розкажіть друзям!

Підписатися на новини