У НАДС відбулись перші іспити на рівень володіння державною мовою

 

 

 

 

12 вересня у Центрі оцінювання кандидатів на зайняття посад державної служби, що функціонує при НАДС у складі Вищої школи публічного управління, відбулись перші іспити на рівень володіння державною мовою. 

Екзамен з визначення рівня української мови складали 12 публічних службовців, які зареєструвались за лінком: https://exam.mova.gov.ua/ 

Перед початком тестування з вітальними словами до присутніх звернулись Голова НАДС Наталія Алюшина та Голова Національної комісії зі стандартів державної мови (НКСДМ) Володимир Мозгунов.

Реєстрацію на іспит, оцінювання та видачу сертифікатів здійснює НКСДМ. Групи осіб, що складають іспит, формуються електронною системою, що унеможливлює зовнішнє втручання у порядок формування черги здобувачів. 

У разі успішного складання екзамену здобувачі отримують державні сертифікати про рівень володіння державною мовою. Особи, які не склали іспит, мають право на повторне перескладання через 4 місяці. 

З порядком реєстрації, процедурою проведення іспиту, зразками завдань та іншою інформацією, що стосується отримання державного сертифікату про рівень володіння державною мовою, можна ознайомитися на офіційному сайті Національної комісії.  

Іспит буде проводитися в Центрі оцінювання кандидатів на зайняття посад державної служби щотижня у вівторок та четвер для двох груп по 10 осіб з 10:00-11:00 год та з 12:00 -13:00 год.

 

 

 

 

Актуально? Розкажіть друзям!

Підписатися на новини