Розпочалось навчання на тему “Переговори з ЄС та динаміка прийняття рішень: практичний підхід”

НАДС створює умови для підвищення публічними службовцями рівня знань та компетентностей з питань європейської інтеграції. Про це зазначила Голова Національного агентства України з питань державної служби Наталія Алюшина під час старту навчального курсу “Переговори з ЄС та динаміка прийняття рішень: практичний підхід (інтерактивні імітаційні вправи за методом спільноти та вправи з міжнародного реагування на кризи)”.

За словами Голови Агентства, таке навчання в Україні проводиться вперше. Курс, розроблений Вищою школою публічного управління, містить теорію та симуляційні вправи, що дозволить учасникам краще розуміти алгоритм прийняття рішень в ЄС. Ідеться як про стандартні ситуації, так і про ситуації з високими ризиками.
 
До участі у навчальному курсі долучилисяпредставники органів державної влади до сфери компетенції яких відносяться питання співпраці з ЄС. Протягом тижня вони будуть покращувати професійні знання у сфері євроінтеграції, наближення законодавства України до права ЄС, а також щодо стандартів ЄС у відповідній сфері тощо. За результатами навчання учасники отримають сертифікати про проходження курсу обсягом 1 кредит ЄКТС.
 
Лектором виступив Алехандро Рібо Лабастіда – професор Коледжу Європи та Європейської Дипломатичної Академії. Протягом майже 20 років він розробляв і проводив симуляції переговорів ЄС з питань співтовариства і реагування ЄС на міжнародні безпекові кризи. Значна частина його курсів спрямована саме на розвиток потенціалу державної служби, зокрема на підготовку країн-кандидатів на вступ до ЄС.
 
Додамо, що навчання організовано СКМУ за підтримки НАДС і Фонду Ганса Зайделя (Hanns-Seidel-Stiftung).

 

 

 

Актуально? Розкажіть друзям!

Підписатися на новини