Голова НАДС Наталія Алюшина зустрілась з Головою EUACI Алланом Пагом Крістенсеном

 

 

 

 

31 січня 2024 року Голова Національного агентства України з питань державної служби (НАДС) Наталія Алюшина зустрілась з Головою Антикорупційної ініціативи Європейського Союзу в Україні (European Union Anti-Corruption Initiative - EUACI) Алланом Пагом Крістенсеном. Під час зустрічі обговорили майбутню співпрацю в напрямку просування доброчесності та нульової толерантності до корупції на публічній службі.
 
Впровадження таких принципів на державній службі та в органах місцевого самоврядування є критично важливим для європейської інтеграції України та забезпечення стійкості державного управління в умовах війни.
Голова НАДС розповіла про основні напрямки роботи Агентства в сфері реалізації політики доброчесності в органах державної влади. За її словами, професіоналізм, відповідальність та доброчесність залишаються ключовими цінностями публічних службовців, про що свідчать результати відповідних опитувань.
 
Нещодавно у НАДС спільно з партнерами розробили Комунікаційну стратегію просування доброчесності на публічній службі, а також провели тренінг для представників комунікаційних підрозділів ЦОВВ щодо основних аспектів комунікації доброчесності.
Крім того, щороку в рамках Рішельє-форуму публічної служби НАДС проводить Форум з доброчесності, який завжди викликає широкий резонанс, зацікавленість громадськості, медіа, експертів та ін.
 
Під час зустрічі Наталія Алюшина зазначила, що Нацгентство з питань державної служби зацікавлене у налагодженні тісної співпраці з Антикорупційною ініціативою ЄС в Україні, зокрема, в рамках виконання завдань Державної антикорупційної програми до 2025 року.
 
«Нам важливий міжнародний обмін досвідом і вивчення кращих практик з формування доброчесності та належного врядування. У Вищій школі публічного управління реалізуємо відповідні програми підвищення кваліфікації для публічних службовців. На сьогодні можна впевнено сказати, що така риса, як доброчесність, притаманна більшості українських держслужбовців та посадових осіб органів місцевого самоврядування», - зазначила Голова НАДС.
 
В свою чергу, Голова Антикорупційної ініціативи ЄС в Україні (EUACI) Аллан Паг Крістенсен відзначив прогрес у роботі антикорупційних інституцій в Україні, їх стійкість та ефективність в умовах війни. Також висловив готовність до співпраці та надання підтримки в просуванні доброчесності і антикорупційних проектів та програм.
 
 
 
 

 

 

 

 

Актуально? Розкажіть друзям!

Підписатися на новини